Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Masukkan kelapa parut, air, gula .
Blender semua bahan hingga halus. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap : Blender semua bahan hingga halus. Dari santan dan kelapa parut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 2 sudu besar minyak masak; Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kisar dengan 2 cawan air. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Masukkan kelapa parut, air, gula . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Dari santan dan kelapa parut. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . 2 sudu besar minyak masak; Kacau sebati sampai gula larut.
Kacau sebati sampai gula larut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Blender semua bahan hingga halus. Kisar dengan 2 cawan air. Cara penyediaan kuih ketayap :
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Dari santan dan kelapa parut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Cara penyediaan kuih ketayap : Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 sudu besar minyak masak; Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Blender semua bahan hingga halus. Kisar dengan 2 cawan air. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan kelapa parut, air, gula . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Blender semua bahan hingga halus. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Cara penyediaan kuih ketayap :
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Blender semua bahan hingga halus. Masukkan kelapa parut, air, gula . Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Resepi Kuih Ketayap Yang Sangat Lembut Dan Sedap Nafisah Anas. Dari santan dan kelapa parut. Masukkan kelapa parut, air, gula . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Blender semua bahan hingga halus.
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? kuih hijau kelapa. Kisar dengan 2 cawan air.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun .
Masukkan kelapa parut, air, gula . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Hi semua, kali ni che nom nak kongsi satu lagi resepi kuih tradisi mudah iaitu kuih ketayap, yang gerenti sedap… wangi dan lembut walaupun .
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Dari santan dan kelapa parut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Dari santan dan kelapa parut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Blender semua bahan hingga halus.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap : Dari santan dan kelapa parut. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye?
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Kisar dengan 2 cawan air.
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair;
Cara penyediaan kuih ketayap :
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
2 sudu besar minyak masak;
Post a Comment